Καραγεώργη Τίνα (1959)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Παρακολούθησε τα πρώτα της μαθήματα ζωγραφικής με τον Ηλία Δεκουλάκο στα εργαστήρια της Ομάδας για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη (1978-1979). Σπούδασε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας (1979-1984), ζωγραφική με τους Μυταρά, Κοκκινίδη και Μόραλη και κεραμική με τον Γ. Γεωργίου. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο (Byam Shaw School of Art και Saint Martin’s School of Art, 1985-1986). Έμεινε και εργάστηκε στο Λονδίνο έως το 1988. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση (1989, Νέες Μορφές), με ζωγραφικά έργα στα όρια της αφαίρεσης, που διακρίνονταν για τη χρωματική ευαισθησία και την ποιητική γραφή τους.
Τα επόμενα χρόνια η τέχνη της πλουτίστηκε με ποικίλα υλικά (χειροποίητα χαρτιά, μεταξωτά υφάσματα, σμάλτα, κεραμικά, πλεξιγκλάς, οπτικές ίνες, λυχνίες led...) και επεκτάθηκε σε κατασκευές τριών διαστάσεων και εγκαταστάσεις. Η θεματολογία της διευρύνθηκε με διαπολιτισμικές αναφορές και συμβολικές νύξεις, εμμένοντας στην ανάδειξη της επικοινωνίας μεταξύ του φυσικού και του ψυχικού κόσμου. Κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς της είναι η λεπτότητα στο χειρισμό των υλικών, του χρώματος και της διαφάνειας, που δημιουργεί πολυδιάστατες ονειρικές εικόνες. Η ιδιαίτερη γραφή της, στην οποία συνυπάρχουν διάφορες τεχνοτροπίες, αξιοποιεί τη σχεδιαστική ακρίβεια, αλλά και τις λυρικές εξάρσεις, αποκαλύπτοντας τη συναισθηματική διάσταση της φόρμας και της θεματικής της.
Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στις Η.Π.Α. και στην Κορέα. Συμμετείχε στη Διεθνή Μπιενάλε Χαρτιού (Σόφια, 2011) και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Η.Π.Α.).
Το 1996 έκανε την καλλιτεχνική και σκηνογραφική επιμέλεια της ταινίας Black Out (1998) του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μικροζωγραφική και το κόσμημα.