Μιχαηλίδης Μίλτος (1971)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Κατά τη διετία 1988-1989 έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και σχεδίου και στη συνέχεια σπούδασε στην Accademia di Belle Arti di Brera στο Μιλάνο, με δασκάλους του Diego Esposito, Antionio D’Avossa και Vito Bucciarelli (1995-1999.)
Στην πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο Luoghi Sacri (Galleria Pianissimo, Μιλάνο 2001), επιχειρεί να παρουσιάσει έναν διάλογο με αντικείμενα του παρελθόντος, φωτογραφίες και παιχνίδια γεμάτα μνήμες προσωπικές και συλλογικές, υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μετουσίωση της τέχνης από παιχνίδι σε εργασία, και τέλος σε ποιητική σκέψη. Στη συνέχεια παρουσιάζει την έκθεση Portrait of the Artist as a Young Dog (Galleria Pianissimo, Μιλάνο 2002) βασισμένη σε μια σειρά παλαιών προσωπικών φωτογραφιών με το σκύλο του, όπου η εικόνα του εαυτού του αντιπαραβάλλεται με το πορτραίτο του σκύλου του. Το 2007 πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα, με τίτλο Ο φωτογράφος των γυναικών, στην Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα. Το 2010 εκθέτει την ενότητα Μια νύχτα στην Καταλονία (Μουσείο της Μεσογείου, Torroela de Montgri), εμπνευσμένη από τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας των Παθών στην Καταλονία. Στις επόμενες ενότητες (Λιγότερο από το μηδέν και Το τέλος της χρυσής εποχής, Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα 2011 και 2014) επικρατεί μια έντονη διάθεση κριτικού σχολιασμού της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας μέσα από έργα ζωγραφικής, κατασκευές και εγκαταστάσεις στο χώρο. Στην πιο πρόσφατη δουλειά του με τίτλο Ένα ελληνικό καλοκαίρι (Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα 2017) παρουσίασε ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων και δύο εγκαταστάσεις, με θέματα που παραπέμπουν σε καλοκαιρινά τοπία διακοπών, τα οποία όμως, λόγω της εικαστικής τους επεξεργασίας, αποκτούν μιαν ανησυχητική διάσταση αμφισημίας.
Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδεικτικά έχει συμμετάσχει στις εκθέσεις Terres de Grece III (Bordeaux 1997), N.U.N.G. (Vecchio Ospedale Soave, Lodi 2000), A-TOPIA (Goethe Institute, Αθήνα 2003), Biennale Adriatica Arti Nuove (San Benedetto del Tronto 2004 & 2006), Από τον Picasso στον Koons: Κοσμήματα καλλιτεχνών (Μουσείο Μπενάκη, 2012), Το Νέο "Salon des Cent" - Διεθνής Έκθεση Αφίσας. Αφιέρωμα στον Toulouse Lautrec (Μουσείο Μπενάκη, 2017) κ.α. Το 2006 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην έκθεση Biennale Adriatica Arti Nuove.