Αίθουσα Σκουφά

Ιδρύθηκε το 1981 από την Ελένη Καλλιγά, ως «Αίθουσα Σκουφά». Από την ίδρυσή της, σκοπός της γκαλερί υπήρξε η προώθηση των σύγχρονων εικαστικών μέσων έκφρασης Ελλήνων καλλιτεχνών μέσα στο πνεύμα της εποχής, αλλά και η ανάδειξη της ελληνικής εικαστικής παράδοσης. Μέχρι σήμερα εκθέσεις νέων ανερχόμενων Ελλήνων ζωγράφων, γλυπτών και χαρακτών εναλλάσσονται με εκθέσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως οι: Σπύρος Βασιλείου, Νίκος Εγγονόπουλος, Όπη Ζούνη, Λάζαρος Λαμέρας, Μέμος Μακρής, Μιχάλης Μακρουλάκης, Μποστ, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Γεράσιμος Σκλάβος, Παναγιώτης Τέτσης, Γιάννης Τσαρούχης, Αλέκος Φασιανός, Γιαννούλης Χαλεπάς, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, και πολλοί άλλοι.
Τη δεκαετία του 1990, η Αίθουσα Σκουφά συνεργάστηκε με την Artcurial στο Παρίσι και παρουσίασε πρώτη στην Ελλάδα εκθέσεις με μεταξοτυπίες, γλυπτά και αντικείμενα διεθνών καλλιτεχνών όπως των Andy Warhol, Berrocal, Lalanne, Delaunay και άλλων. Παράλληλα, σε συνεργασία με γνωστούς Έλληνες ζωγράφους, δημιούργησε σειρές μεταξοτυπιών τυπωμένες σε δίσκους και εισήγαγε για πρώτη φορά τις μεταξοτυπίες σε Plexiglass, με έργα του Τσαρούχη και του Χατζηκυριάκου-Γκίκα.
Το 2008, η Αίθουσα Σκουφά μετονομάζεται σε Γκαλερί Σκουφά, σηματοδοτώντας την αναζήτηση μιας πολυδιάστατης δράσης του χώρου, με έμφαση στην πολυπολιτισμική διάσταση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και ταυτόχρονα στην ανάδειξη της τέχνης του ελληνικού βιομηχανικού σχεδίου και της φωτογραφίας, που αναπτύσσεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τακτικές εκθέσεις καλλιτεχνών και Designers, η γκαλερί συνεχίζει να εστιάζει στη δυναμική σύνδεση της Ελληνικής παράδοσης και των σύγχρονων τάσεων, ξεπερνώντας τα κλειστά της γεωγραφικά σύνορα.