Επίκεντρο - Χώρος Σύγχρονης Τέχνης

Ο Χώρος Σύγχρονης Τέχνης Επίκεντρο δημιουργήθηκε το 1989 στην Πάτρα από την Αγγελική Αντωνοπούλου και το Γαβρήλο Μιχάλη. Πρόθεση των ιδρυτών του ήταν να δημιουργήσουν στην Πάτρα ένα πολιτιστικό πόλο, έναν πυρήνα στην περιφέρεια μακριά από το μητροπολιτικό κέντρο.
Σε έναν παλαιό βιομηχανικό χώρο περίπου 700 τ.μ., Αγίου Διονυσίου & Νόρμαν 16, πραγματοποιούνταν εκθέσεις Ελλήνων κυρίως καλλιτεχνών, είτε καταξιωμένων είτε νέων και πολλά υποσχόμενων εκείνη την εποχή που αποτέλεσαν την μετέπειτα ελληνική εικαστική σκηνή.
Η Κατάκρυψη του Δημήτρη Αληθεινού, η Κιβωτός του Τσόκλη, το Εργαστήριο του Ηφαίστου του Θανάση Τότσικα, καθώς επίσης οι δημιουργίες του Αλέξη Ακριθάκη, του Γιώργου Λαζόγκα, του Γιάννη Μπουτέα, της Βάνας Ξένου, του Νίκου Τζιώτη, του Γιώργου Χατζημιχάλη κ.ά. υπήρξαν ορισμένα από τα έργα που φιλοξένησε το Επίκεντρο στους χώρους του.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του συνεργάστηκε με τον οργανισμό «Αθήνα 2004» με αφορμή τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων (1997, Μήδεια του Τσόκλη), με το Φεστιβάλ Λευκάδας, με τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού, με την Εταιρεία Εύρηκα, 3Μ κ.λπ.
Το Επίκεντρο ολοκλήρωσε τη δραστηριότητά του στην Πάτρα το 1995 και μεταφέρθηκε στην Αθήνα, στη Βαρβάκειο Αγορά, Αρμοδίου 10, όπου και λειτούργησε μέχρι το 2000. Στη συνέχεια η μία εκ τω ιδρυτών δημιούργησε, το 2001, τη γκαλερί a.antonopoulou.art στην περιοχή Ψυρρή.