Γκαλερί a.antonopoulou.art

Η γκαλερί a.antonopoulou.art δημιουργήθηκε το 2001 στην οδό Αριστοφάνους 20 στην περιοχή του Ψυρρή από την Αγγελική Χ. Αντωνοπούλου, η οποία υπήρξε συνιδιοκτήτρια με τον Γαβρήλο Μιχάλη του Χώρου Σύγχρονης Τέχνης Επίκεντρο στην Πάτρα και αργότερα στην Αθήνα (1989-2000).
Από την αρχή της λειτουργίας της σκοπός της γκαλερί ήταν να υποστηρίξει τους ήδη καθιερωμένους καλλιτέχνες της χώρας μας αλλά και να δώσει βήμα σε νέους αναδυόμενους και εξελισσόμενους καλλιτέχνες διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στα εικαστικά δρώμενα. Παρουσιάζει σύγχρονη κυρίως ελληνική τέχνη, φωτογραφία, βίντεο, εγκαταστάσεις.
Στο πλαίσιο των δράσεων και των προσανατολισμών της εντάσσονται η παραγωγή και η οργάνωση εκθέσεων σε άλλους σε συνεργασία με άλλους φορείς και σε άλλους εκθεσιακούς χώρους: Οργάνωση της εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Μυθολογίες του βιβλίου: Σύγχρονοι Έλληνες Καλλιτέχνες» (επιμέλεια : Έφη Στρούζα) στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου «Φρανφούρτη 2001. Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα», καθώς και η οργάνωση της έκθεσης «Ό,τι απομένει είναι μέλλον» (επιμέλεια: Νάντια Αργυροπούλου) στο χώρο του Παλαιού Αρσακείου Πατρών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006».
Η γκαλερί είναι μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης και η Αγγελική Αντωνοπούλου υπήρξε μέλος της Επιτροπής Οργάνωσης της Art Athina (1998-2006). Συμμετείχε στις ετήσιες διοργανώσεις της με ατομικές και ομαδικές εκθέσεςις, καθώς επίσης και σε άλλες διεθνείς foire (Arco-Μαδρίτη, Art Brussels-Βρυξέλλες, Fresh Paint-Ισραήλ).