Κατσαδιώτης Χριστόφορος (1971)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Παρακολούθησε το Δ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ, της Αθήνας με καθηγητή τον Μιχάλη Μανουσάκη (2007-2009). Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών του Α.Π.Θ. με καθηγητές τους Ξενή Σαχίνη και Μανόλη Γιανναδάκη (2009). Συνέχισε τις σπουδές του στην χαρακτική στην “Eugeniusz Geppert Acadey of Art and Desing” με καθηγητές τους Ch. Nowicki και τον Prz. Tyszkiewicz με το πρόγραμμα LLP-Erasmus (2011).
Στην πρώτη του ατομική έκθεση (Χώρος Τέχνης Αιγόκερως, 1999) παρουσίασε τα Συρμάτινα Είδωλα, επιλέγοντας ως βασικό του υλικό το σύρμα, λόγω της εύπλαστης ιδιότητάς του. Ανθρώπινες φιγούρες σε στάση ή κίνηση, σε μεσαίο ή μικρό μέγεθος, οι οποίες διακρίνονται σαν να εκτελούν ασκήσεις στάσεων ή ισορροπίας. Από το 2009 στρέφεται στη χαρακτική και συγκεκριμένα στην οξυγραφία. Στα πιο πρόσφατα έργα του (Ποιητικά Περιστατικά, Γκαλερί Ζουμπουλάκη 2017) διαμελίζει τις «άχρηστες» οξυγραφίες που τυπώνει ο ίδιος στην πρέσα του και ανασυνθέτει τα κομματάκια τους δημιουργώντας νέες εικόνες και μια άλλη, πιο σύνθετη, εικαστική έκφραση.
Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία σε περιοδικά, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην τηλεόραση. Από το 2014 αρθρογραφεί στον ελληνικό τύπο για τις εκθέσεις στο Παρίσι.
Έχει παρουσιάσει το έργο του σε δέκα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων σε Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε Κίνα, Η.Π.Α. κ.α. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στην 5η Μπιενάλε de LEstamble de Saint-Maur-des Fosses, Γαλλία (2011), στην έκθεση «Γαλάζιος Καβαλάρης» στο Εθνικό Μουσείο της Νις, Σερβία (2012), στην έκθεση «JU QI CUP- 1η Διεθνής Έκθεση Χαρακτικής- Ex Libris EXPO”, Σαγκάη, Κίνα (2013), στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής «Athens Print Fest» (2016)κ.α. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Χαρακτικά του έχουν χρησιμοποιηθεί σε βιβλία των εκδοτικών οίκων: Διάττων, Μανδραγόρας, Πολύτροπον, Κέδρος, Μπαρτσουλιάνος. Το 2015 στο Παρίσι, τα θέατρα Eurydice, Zéro και Théâtre du Christal χρησιμοποίησαν χαρακτικά του έργα σε αφίσες, προγράμματα, διαφημιστικά για την προβολή των παραστάσεών τους. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι και στην Αθήνα.