Μουζακίτου Φρύνη (1964)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο τον Ηλία Δεκουλάκο (1982-1987). Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική στο Royal College of Art του Λονδίνου (1989-1991), όπου στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα computer graphics. Από το 1993 έως το 2001 δίδαξε σε ιδιωτικές σχολές (ΙΕΚ Κοσμήματος Mocume, Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Πλάκα & ΑΚΤΟ), ενώ από το 2001 έως το 2014 συνεργάστηκε με τα ΤΕΙ Αθήνας, αρχικά ως ωρομίσθια εργαστηριακή συνεργάτης (2001-2004) και στη συνέχεια ως επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων.
Πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση το 1995 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, δημιουργώντας ένα εικαστικό περιβάλλον εμπνευσμένο από το θαλάσσιο κόσμο κι ειδικότερα το ενυδρείο. Στην ενότητα έργων Περί μέθης (Οινοπνεύματα, 1997), παρουσίασε τρισδιάστατες κατασκευές από πολυεστέρα, ως αποτελέσματα του κρασιού στο μυαλό κι το σώμα. Στην Ελευθέρα βοσκή μια σειρά έργων φωτογραφίας, ζωγραφικής και γλυπτικής επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της παιδικής μνήμης με την ενηλικίωση, κάνοντας αναφορά σε προσωπικά βιώματα που λειτουργούν σπονδυλωτά και συμπληρώνονται νοηματικά μεταξύ τους. Στο Image Factory I (Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, 2009) πραγματοποιεί ένα σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Έχοντας ως αφετηρία της εικόνες design των περιοδικών «παίζει» με τον τρόπο που ποζάρουν οι άδειες καρέκλες στα διαφημιστικά editorias υποκαθιστώντας την ανθρώπινη φιγούρα. Στις πιο πρόσφατες δημιουργίες της (Image Factory II, Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου & Μεταμορφώσεις, Αίθουσα Τέχνης Ερμούπολη, 2011) επανέρχεται με ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων καθώς και με κατασκευές αντίστοιχα, στο μοτίβο της «καρέκλας», κάνοντας αναφορά στη σχέση του φυσικού με τον μεταφυσικό χώρο, στη δυνατή αίσθηση της απουσίας.
Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις, στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό (Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, κ.α.). Έργα της βρίσκονται στις συλλογές του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, της Coutts Bank, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, του Intercontinental, της Δημοτικής Πινακοθήκης Σύρου, της Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.